Avantajele curatarii cu aburi

Metoda curatarii cu abur a aparut pentru prima oara in Europa, acum mai bine de 20 de ani. Curatarea prin metode traditionale elimina mizeria mecanic prin frecare sau prin actiunea jetului de apa ori a componentelor tensioactive, dar murdaria poate ramane in porii suprafetelor curatate, astfel incat bacteriile pot supravietui in porii suprafetelor si sunt pregatite sa creasca din nou.

Care este principiul curatarii cu aburi?

Principiul este destul de simplu: un jet puternic de abur extrem de fierbinte si uscat iese prin duza unui furtun conectat la un generator de aburi. Spunem abur uscat, deoarece aburul supraincalzit contine doar 5% apa. Aburul in sine, ajungand la peste 150°C, devine un agent de curatare extrem de eficient. Aburul poate fi aplicat in conditii de siguranta pentru aproape orice suprafata atunci cand se utilizeaza o tehnica corecta.

1.jpg (11 KB) 2.jpg (12 KB)

Este important sa intelegem ca fiecare obiect, suprafata sau material nu este perfect neteda. Sub o lupa sau la microscop vei descoperi ca suprafetele sunt poroase si murdaria se depune in acesti pori minusculi.
La contactul cu suprafata aburul va disloca murdaria, unsoarea sau praful in cei mai intimi pori ai acesteia. Bacteriile, acarienii, sau agentii patogeni sunt astfel eliminati numai prin clatirea cu apa sau stergerea suprafetelor cu lavete din microfibre. Noii germeni nu mai pot gasi un teren adecvat pe care sa creasca. Clatite cu apa, reziduurile organice rezultate sunt biodegradabile 100%.

Expansiunea vaporilor: cheia curatarii cu aburi

Procesul de curatare cu abur este un proces complet diferit de spalarea cu apa.
Aparatele de curat cu jet abur utilizeaza proprietatea de expansiune a aburului bazandu-se pe acceleratia micilor particule de apa aflate mult peste punctul de fierbere, la o viteza foarte mare.
In aparat apa este incalzita la temperaturi variind intre 140°C si 180°C la relativ joasa presiune (de la 4 la 10 bari, fata de 120 bari la 275 bari pentru aparatele cu jet de apa).

Atunci cand apa trece in starea de vapori, aceasta isi mareste volumul de 1.517 de ori!

Spre deosebire de duza aparatelor de spalat cu jet de apa, duza aparatelor de curatat cu aburi directioneaza energia vaporilor de apa intr-o zona mult mai mica, in loc de a se disipa in toate
directiile. extraordinara de expansiune se indeparteaza conic de duza de iesire a aburului, acceleratia picaturilor de apa avand un efect de expansiune ce poate fi comparat cu cea a unui foc de arma. O temperatura de 160°C si o presiune de 6 - 10 bar sunt considerate optime pentru curatarea cu aburi.

Avantajele utilizarii aparatelor profesionale de curatare si dezinfectare cu jet de abur

Eficienta antibacteriana a aburului, a fost deja demonstrata in mai multe randuri in lucrari stiintifice elaborate de catre diferite laboratoare de cercetare, printre acestea numarandu-se: Departamentul de Cercetare al Centrului General Pentru Studii Clinice din Tokyo; Serviciul de Dermatologie al Spitalului L’Antiquaille din Lyon; Centrul Medical de Entomologie al Universitatii Cambridge; Centrul de Coordonare Pentru Controlul Infectiilor din Bordeaux, Sectia de Igiena si Medicina Preventiva Ambientala si Ocupationala a Universitatii din Verona.

 1. La o temperatura de 160°C, puterea de curatare creste cu 338% fata de temperaturile mai mici de 120°C, ceea ce duce la o curatare mai profunda si mai rapida si implicit la reducerea timpului de munca.
 2. Scaderea substantiala a consumului de apa.
 3. Valorile mai mari ale temperaturii de lucru cresc substantial eficienta detergentilor utilizati, ceea ce duce la reducerea cantitatii de detergenti sau chiar la eliminarea acestora, ceea ce iseamna un imens beneficiu pentru mediul inconjurator.
 4. Echipamentele si suprafetele pline cu grasimi pot fi curatate mult mai bine. Se elimina complet reziduurile petroliere. 
 5. Reducerea consumului de energie electrica.
 6. Dezinfectarea si dezodorizarea suprafetelor curatate.
 7. Nu necesita aprobari de la agentiile de mediu si/sau dotari speciale.
 8. Nu polueaza.

Toate acestea inseamna costuri de operare mai mici!
Curatarea cu aburi face posibila eliminarea unor reziduuri care in mod normal, sunt aproape imposibil de curatat.
Valori ale temperaturii de lucru Cresterea puterii de curatare
160 ° C, fata de 150 ° C 34%
160 ° C, fata de 145 ° C 58%
160 ° C, fata de 140 ° C 118%
160 ° C, fata de 130 ° C 167%
160 ° C, fata de 120 ° C 338%

Aplicatii tipice pentru curatarea cu abur

 • Curatirea de pardoseli, pereti sau tavane, tapiserii, echipamente, motoare, sisteme de transmisie, caroserii, conducte etc.
 • Decongelare rezervoare, conducte, spatii de frig, alimente, etc.
 • Inlaturarea gumei de mestecat de pe orice tip de paviment sau mocheta.
 • Degazarea tancurilor cu benzina, ulei si rezervoare petrochimice inainte de efectuarea operatiunilor de sudura sau a altor activitati de intretinere.
 • Pregatirea suprafetelor pentru vopsire, in special pentru indepartarea uleiurilor si grasimilor.
 • Eliminarea grasimilor, unsorilor, uleiurilor, precum si altor substante de pe suprafetele si echipamentelor si instalatiilor de prelucrare a produselor alimentare.
 • Topirea si eliminarea parafinei, a cerii, ori a grasimilor de pe canale de scurgere, in instalatiile de tratare a apelor reziduale, rafinarii de petrol, precum si in alte sectoare de activitate.
 • Curatarea si restaurarea blocurilor de piatra, granit, marmura, cat si alte suprafete asemanatoare (monumente de arta, monumente funerare, etc).
 • Dezinfectarea instrumentarului de lucru si a suprafetelor curatate.
 • Sterge graffiti.
 • Larga gama de alte aplicatii de specialitate.


Aplicatii de intretinere generala

 1. Omoara bacteriile, elimina acarienii, alergenii, ciupercile si sporii de mucegai aflati in cele mai mici crapaturi cat si mirosurile neplacute produse de acestea, oferind un mediu interior mult mai sanatos.
 2. Penetreaza cu usurinta in profunzimea fisurilor si crapaturilor, unde curata si indeparteaza cea mai grosiera mizerie.
 3. Dezodorizeaza incintele cu mirosuri persistente, aerul ramanand proaspat si curat.
 4. Curata, degreseaza si reface parchetul, podelele, pardoselile si linoleumul.
 5. Curata si indeparteaza murdaria de pe pereti si tavane, fara a le lasa umede.
 6. Curata rapid si complet petele profunde de pe tesaturi, covoare, mochete, carpete sau presuri, imbunatatind aspectul acestora prin revigorarea firelor de lana sau PNA.
 7. Curata si indeparteaza mizeria si depunerile de grasime din gurile de aerisire, tuburile de aer si ventilatoare
 8. Curata si invioreaza perdelele, draperiile, jaluzelele ori plasele de insecte, fara a fi nevoie sa le scoatem de la locul lor.
 9. Reface zonele afectate de fum, gudroane ori nicotina.
 10. Curata pragurile, ghidajele ori chederele usilor.
 11. Sticla, oglinzile si ferestrele sunt lasate curate, fara urme de reziduuri chimice, micsorand posibilitatea ca acestea sa atraga din nou praf si mizerie.
 12. Curata tigla si tencuiala
 13. Indeparteaza rapid si usor guma de mestecat, parfina sau ceara.
 14. Indeparteaza urmele de graffiti, cauciuc, sange, cerneala, ketchup, mustar, ruj, lipici, etc.
 15. Curata incaltamintea, indeparteaza ceara si va permite sa reconstituiti culoarea naturala a fetelor acesteia.
 16. Poliseaza si reface suprafetele din aluminiu. ustru placut suprafetelor din otel inoxidabil, corpurilor cromate, nichelate sau zincate, etc.
10.png (85 KB) 11.png (82 KB) 12.png (85 KB)

Aplicatii specifice

Baie:

Curata, igienizeaza si dezinfecteaza: faianta, gresia, vasele de WC, pisoarele, bideurile, chiuvetele, perdelele de dus, robinetele, manerele, etajerele, oglinzile, gurile de aerisire, sifoanele de pardoseala.
Rosturile placilor de ceramica sunt usor de curatat eliminanadu-se astfel bacteriile, mucegaiurile si virusurile de contact aflate in aceste zone, fiind eliminate tototdata si mirosurile neplacute.

Centre sportive si de sanatate:

Curata, igienizeaza si dezinfecteaza rapid si usor aparatele si echipamentele din salile de sport. zonele adanci ale crapaturilor si fisurilor acestora, la care prin alte metode de curatare nu se poate ajunge.
Curata piscinele, cazile de hidromasaj, chiuvetele, dusurile ori bazinele si readuce cazile din material antiderapant la aspectul lor initial.
Curata, igienizeaza si dezinfecteaza, orice echipament de fitness.
Elimina complet bacteriile, acarienii, ciupercile si mirosurile neplacute.

Ingrijirea copilului:

Curata, igienizeaza si dezinfecteaza jucariile, si mobilierul, ori covoarele.
Elimina cu usurinta urmele de lipici, produse alimentare, bauturi indulcite, precum si alte pete.
ndeparteaza praful si murdaria, amprentele si petele de pe pereti, mobilier si podele fara utilizarea unor substante chimice potential periculoase.

Spitale, policlinici, centre medicale:

8.jpg (13 KB)Curata, igienizeaza si dezinfecteaza saloanele spitalelor, ambulatoriile sau salile de operatii.
Omoara acarienii din paturile de spital.
Curata, igienizeaza si dezinfecteaza instrumentarul medical, premergator sterilizarii acestuia.
Curata, igienizeaza si dezinfecteaza cu maxima eficienta lucrari de tehnica dentara.
Curata, igienizeaza si dezinfecteaza rapid petele de pe lenjerie si saltele.
Curata, igienizeaza si dezinfecteaza echipamentele medicale.
Testele de laborator efectuate la Universitatea din Verona au dovedit ca o expunere de scurta durata la tratamentul cu aburi este suficienta pentru a elimina 99,9% din bacterii, mucegai si agenti patogeni. Mai precis, testele efectuate au aratat ca, in mai putin de 30 de secunde de expunere la tratamentul cu aburi, 90% din bacteriile de pe suprafata tratata au fost eliminate.
Alte teste, realizate in interiorul unor ambulante au demonstrat o eficienta de 100% in eliminarea bacteriilor.

Exterminarea puricilor, paduchilor, plosnitelor ori acarienilor

Aparatele de curatat cu aburi sunt extrem de usor de utilizat si sunt in mod incontestabil cea mai eficienta metoda de a scapa de paduchi, purici, plosnite sau acarieni in mod natural, ecologic.

a.jpg (6 KB) b.jpg (10 KB) c.jpg (7 KB)

Este cunoscut faptul ca este biologic imposibil de a dezvolta imunitate la temperaturi extreme. Plosnitele, paduchii si puricii sunt extrem de vulnerabile la caldura si vor fi ucisi la temperaturi de peste 50 ° C. Aburii care ating temperaturi de peste 115 ° C omoara instantaneu parazitii de pat si va vor scapa si de ouale lor.

Cabinetele veterinare

Curatarea cu aburi va ajuta sa mentineti standarde inalte de curatenie cu mai putin efort si rezultate mai bune, fara utilizarea de substante chimice dure sau iritante.
Ajuta la asigurarea combaterii raspandirii bolilor prin uciderea bacteriilor lasate in urma de catre animalele contaminate.
Omoara bacteriile din zonele in care alte metode de curatare nu pot ajunge.
Scoate petele si mirosurile lasate de animalele de companie.
Curata coliviile pasarilor exotice fara a se utiliza nici un produs chimic periculos.

Supermarket-uri

Zona caselor de marcat, benzile transportoare, cosurile si carucioarele pot fi complet decontaminate de si bacterii.
Curata si dezinfecteaza etajerele rafturilor, frigiderele, vitrinele frigorifice, rafturile, ventilatoarele ori condensatoarele, etc.
Reziduurile si petele pot fi curatate rapid, fara a face scoate marfa de pe raft sau a contamina zona cu substante chimice.
Cuptoarele, malaxoarele, mesele de lucru, robotii de bucatarie, hotele, masinile de tocat carne, chiuvetele, politele rafturilor, pardoselile, carucioarele de supermarket, toate sunt decontaminate si curatate fara aport de substante chimice.

HORECA

Reducerea riscului de contaminare in zonele de preparare a produselor alimentare, prin curatarea si igienizarea acestora, fara utilizarea substantelor chimice.
ndeparteaza urmele de grasimi coapte si arse de pe suprafetele de gatit, de pe oalele si vasele de bucatarie, cuptoare si de pe hote de bucatarie, vesela, tacamuri, rafturi, etc.
Curata si poliseaza suprafetele din otel inoxidabil ale meselor de lucru, frigidere si congelatoare, fara a folosi substante chimice scumpe.
Garniturile usilor de frigidere sau congelatoare sunt rapid curatate fara nici un fel de problema. Reziduurile si mizeria sunt fortate sa iasa chiar si din cele mai adanci fisuri si crapaturi. Murdaria si petele pur si simplu se vor topi.
Curata perfect obiectele din cristal ori sticla.
Curata cu usurita copertinele si corturile.

Spalatorii auto, service-uri auto, vopsitorii auto

Curatarea cu abur va permite sa spalati o masina in jumatate din timp cu rezultate vizibil superioare. Nu numai ca timpul va fi redus la jumatate dar, de asemenea, cheltuielile vor fi mult reduse. Tapiteria si plafonierele se usuca in cateva minute. Nu este vorba doar de curatare mai rapida, dar masina este perfect dezodorizata.
Curata si invioreaza tesaturile, vinilul ori pielea, rapid si usor.
Indeparteaza cu usurinta petele de ruj, cafea, resturi alimentare precum si alte pete adanci.
Elimina mirosurile ramase de la animalele de companie sau fumat.
Curatarea locasurilor cele mai greu accesibile ale tablourilor de bord, gurilor de aerisire, scrumierelor, suportilor de pahare, cotierelor etc. devine o chestiune de minute, cu mai putin efort si cu rezultate remarcabile.
Scoateti cu mai putin efort si fara urme autocolantele de pe parbrize, geamuri, oglinzi si caroserie.
Elimina ceara, gudronul si alte reziduuri de pe elementele cromate, si barele de protectie.
Topurile de vinil, rotile, peretii si plafoanele, toate sunt curatate cu usurinta, rapid si complet.
Spala caroseria mai eficient si mai bine decat prin metodele clasice.
Spala motorul si degreseaza componentele piesele acestuia.
Consuma doar 4-5 litri de apa pentru a spala un autoturism de marime medie.
Consum energetic mic atat la varianta electrica cat si la varianta DIESEL.

Gandeste-te ca 1 litru de apa produce circa 1.500 de litri de abur!

AutoCurate - Contact

Copyright © AutoCurate 2024