Ozonificare

Tratamentul cu ozon dezinfectează atat aerul, cat şi suprafetele, fara se utiliza substante chimice, nu polueaza mediul eliberand parfumuri pentru a masca mirosurile neplăcute.

Tratamentul cu ozon practic "rupe" moleculele care genereaza mirosul neplacut, restabilind compozitia naturala a aerului.

Ozonificarea reduce incarcatura microbiana (microaeroflora) şi este eficienta impotriva: gripei, gripei aviare, gripei porcine, bacteriei E. coli, stafilococului auriu, bacilului piocianic, salmonelei, hepatitei, bacteriilor care provoaca infectii intraspitalicesti, alergenilor, sau sporilor de mucegai.

Prin eficienta sa impotriva germenilor patogeni, atat din aer, cat si de pe suprafete, ozonificarea impiedica raspandirea microbilor si reduce riscul de imbolnavire, in spatiul in care a fost efectuata.

Cele 5 mecanisme de funcţionare ale purificatoarelor de aer BioZone:

Oxidarea fotocatalitica. In procesul de oxidare fotocatalitica, are loc distrugerea compusilor chimici, in special a compusilor organici volatili, la suprafata materialului utilizat, folosindu-se energia fotonilor din radiatia UV. 

Fotoplasma. Fotoplasma este un gaz complet ionizat de catre lumina UV (cu lungimea de unda mai mica de 280 nm). Acesta este foarte reactiv si interactioneaza cu impuritatile din aer, oxidandu-le in compusi chimici mai putin periculosi, cum ar fi dioxidul de carbon si apa.

Lumina germicidala. Lumina ultravioleta cu lungimea de unda cuprinsa intre 254 nm si 185 nm poate fi folosita pentru sterilizare (uciderea microorganismelor). Lampile utilizate pentru purificatoarele de aer BioZone folosesc o sticla speciala care lasa sa treaca radiaiile UV joase, cu lungime de unda de 185 nm. Astfel se genereaza lumina germicidala eficienta in sterilizare.

Ionii negativi. Ionii negativi se creeaza in purificatoarele de aer BioZone si plutesc in aer, venind in contact cu diversi compusi chimici sau microorganisme. Acesti ioni pot reactiona cu compusii chimici daunatori, ducand la scaderea concentratiei in aer a acestora. De aceea, se considera ca ionii negativi creati in purificatoarele de aer BioZone cresc calitatea aerului din mediul in care functioneaza aparatul.

Ozonul. Proprietatile sale bactericide, viricide, fungicide si dezodorizante sunt  recunoscute si acceptate de comunitatea stiintifica. Daca ozonul este un agent oxidant foarte puternic, in concentratii mici pana la moderate poate fi folosit cu mult succes pentru distrugerea microorganismelor daunatoare, dar si a substantelor periculoase, precum COV-urile.  

AutoCurate - Contact

Copyright © AutoCurate 2024